Сиофра О’Лири

Претседателка на Европскиот суд за човекови права

Родовата еднаквост е во средиштето на заштитата на човековите права, функционирањето на демократијата и доброто владеење, како и на почитувањето на владеењето на правото и промоцијата на благосостојбата за сите. GCJ Мрежата не може да биде порелевантна, во Вашиот регион, и ширум Европа во целина. Јас сум горда што сум еден од нејзините покровители.

Share This