Настани

ПРЕТСТОЕЧКИ НАСТАНИ

ИЗМИНАТИ НАСТАНИ

Втор судски форум за родовата рамноправност и Западниот Балкан

2-3 јуни 2023 година, Белград, Србија

Настани

Втор судски форум за родовата рамноправност и Западниот Балкан

2-3 јуни 2023

Место: Белград, Србија

Вториот судски форум за родовата рамноправност и Западниот Балкан, организиран од AIRE центарот со поддршка од Владата на Обединетото Кралство, има за цел да се осврне на прашањето како судството може да се справи со различните видови родова нерамноправност во Западниот Балкан.

Воспоставување на Мрежа на родовите шампиони во правосудството во Сараево

12 јули 2022, Сараево, Босна и Херцеговина

Настани

Воспоставување на Мрежа на родовите шампиони во правосудството во Сараево

12 јули 2022

Место: Сараево, Босна и Херцеговина

Центрите за обука на судии и обвинители на Федерацијата Босна и Херцеговина и Република Српска со поддршка на AIRE Центарот прославуваат 20 години од својата работа во БиХ, а овој настан ќе биде можност за воспоставување на Мрежата на родовите шампиони во правосудството.

Прв регионален форум за родова еднаквост за Западен Балкан

1-2 април 2022, Будва, Црна Гора

Настани

Прв регионален форум за родова еднаквост за Западен Балкан

1-2 април 2022

Место: Будва, Црна Гора

Првиот „Регионален форум за родова еднаквост за Западен Балкан“ ќе се одржи на 1 и 2 април 2022 година во Будва (Црна Гора). Форумот е организиран од AIRE Центарот со поддршка на Владата на Обединетото Кралство и Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH..

Борбата против фемицидот во Босна и Херцеговина – меѓународните стандарди и јуриспруденцијата на судовите во БиХ

25 март 2022, Сараево, Босна и Херцеговина

Настани

Борбата против фемицидот во Босна и Херцеговина – меѓународните стандарди и јуриспруденцијата на судовите во БиХ

25 март 2022

Место: Сараево, Босна и Херцеговина

AIRE Центарот, Врховниот суд на Федерацијата Босна и Херцеговина, Врховниот суд на Република Српска и Апелациониот суд на округот Брчко на Босна и Херцеговина во петок, 25 март 2022 година, ќе ја одржат конференцијата „Борбата против фемицидот во Босна и Херцеговина – меѓународни стандарди и јуриспруденција на судовите во БиХ“.

Share This